Уъркшоп Долна Баня

Уъркшоп Долна Баня

Уъркшоп Долна Баня 25, 26, 27 и 28 октомври, 2018

Тема: “Живота, смъртта, и изборите които правим между тях”…

“Ако аз не съм за себе си, кой ще е за мен?

Но ако съм само за себе си, кой съм?

И ако не сега, кога?

Талмут (1:14)

Темите за живота, любовта, смъртта са основните понятия, до които рано или късно стигаме във всяка терапия. Бързам да кажа, че смъртта няма да е основна тема на този уъркшоп, но ще бъде една отправна точка, от която ще гледаме на живота си и какво всъщност правим с него. Със сигурност няма да умираме, а ще се учим да живеем по-пълноценно и да празнуваме живота по всички възможни начини! Сигурна съм, че не сте си и помисляли за тези начини, които ние имаме предвид 🙂 Но това може да стане само, когато осъзнаем, ама наистина осъзнаем с цялото си същество, че един ден със сигурност настъпва краят. От идеята за този край се будят нашите тревоги и се ръководят нашите избори. И тогава всъщност, започва живота!

Смъртта:

Повечето от нас никога не са се замисляли за смъртта, а някои пък мислят прекалено често или се страхуват до полудяване от нея. И двата случая не са здравословни, по мои лични наблюдения. Но смъртта е истинска и често идва без предупреждение. Жителите на Бутан, които са считани за най-щастливата нация в света, казват, че една от причините за тяхното щастие е, че всеки ден мисля по 5 минути за смъртта. Дали е така или не, няма как да знаем. Надявам се да разберем!

А между двете измерения, раждане и смърт има цяла една чертичка „ – „ която се нарича живот и в нея ни е дадена свободата да правим много избори…

Живота:

Живота не е нищо друго, освен един непрекъснат танц на раждане и смърт, танц на промени, на начало и край, на срещи и раздели. Живота е възможен само заради това, че съществува смъртта. Живота се случва, докато правим планове за бъдещето или се тюхкаме върху изборите си от миналото. Той е всъщност измерението „Тук” и „Сега“.  Дали го живеем така както бихме искали? Това ли е което искаме? Нашият живот ли живеем, или този на някой друг? Живеем ли, или всъщност сме вече мъртви, разположени в плюшените си “ковчези”, на онова, което аз наричам “навик” и “удобство”?

Изборите:

Изборите които правим, определят качеството ни на живот и изобщо какво правим с живота си и доколко сме удоволетворени от него. Няма човек, който поне веднъж да не си е задавал въпроса, дали е взел правилното решение в живота си, независимо за какво се е отнасяло. Няма човек, който да не е изправян пред избори. Правим по хиляди избори на ден, започвайки от най-елементарните с колко захар да си пием кафето сутринта до за кого ще се оженим, какво да учим и работим, къде да живеем. Изборите са всекидневие, и понякога се парализираме, защото не можем да вземем каквото и да е решение. Друг път бързаме да вземем решението, само и само да не стоим в напрежението, създадено между различните избори. Къде е границата? Кои са „правилните“ и “неправилните” избори? Има ли изобщо такива?

Този уъркшоп, както разбирате, не е за всеки. Той е само за тези, които са готови да се качат на следващото стъпало и да заживеят своя собствен живот, по своя собствен начин и според своите собствени желания и намерения, без страхове и предразсъдъци. Смеем ли? Готови ли сме? 

Кога:  25,26,27 и 28 октомври, 2018  (Настаняване четвъртък вечерта, заминаване в неделя на обяд)

Къде: гр. Долна Баня,  Хотел “НИКОЛ” 

http://hotel-nikol.com/

Адрес: ул. Простор 4, 2040  Долна Баня

Цена – 300 лв. Цената включва 3 нощувки и три закуски, настаняване в двойна/тройна стая или апартамент (няма единични), плюс 2,5 дни практически уъркшоп (петък цял ден, събота цял ден, неделя до обяд),  и конферентна зала за провеждането му. Конферентната е една от най- добрите, които съм ползвала до сега, и е отделена от хотела. В цената също са включени всички СПА услуги, които хотелът предлага: парна баня, джакузи с минерална вода, сауна, фитнес център, открит басейн с топла минерална вода и още един малък (40 градуса). Този път се надяваме да имате възможност да ползвате СПА-то повече, а някои от вас вече са го пробвали. 🙂 Някои от опитите може да бъдат в басейна, така че задължително носете бански. 

Ранно записване: До 5 октомври, 2018: цена 300 лв. на човек (всичко по-горе включено). Допълнително всеки може да поръча от ресторанта каквото желае за обяд или вечеря. Ако желаете да сте в стая с някого конкретно, заявете го предварително. Възможно е организиране с коли от София, така че ако нямате превоз, ще се постараем да ви намерим.

Записване: След 05 октомври, 2018:  320 лв. на човек 

Водещи: Светла Банкова и Зорница Стоилкова

Местата, както разбирате, са ограничени. Уъркшопът отваряме първо за наши бивши и настоящи клиенти (и участници в групите ни), които са с предимство. 

Плащане: по банков път или лично. За да резервирате своето място, моля,  направете превод от 150 лв. такса резервация (или на цялата сума) по следната сметка (или лично на Светла Банкова или Зорница Стоилкова).

IBAN: BG55 TTBB 94001526596842

Титуляр: Зорница Стоилкова

Основание за плащане: резервация Долна Баня

Телефон за записвания и информация:

Светла Банкова – 0885 26 44 00

Зорница Стоилкова – 0898 67 74 00

Живота може би е по-вълшебен, отколкото си представяте!

Хормони на щастието

Хормони на щастието и… как да си ги набавим сами? Химия и хормони …

Как да се справим с постоянната тревожност?

Постоянна тревожност (“генерализирана тревожност”). Методи  за справяне …

Порно и еректилна дисфункция

Психосоматика на секса. Порно и еректилна дисфункция (Porn induced erectile …