Какво знам със сигурност?

Какво знам със сигурност?

Можете да бягате от себе си много, много дълго време. Може да сте женени или да сте с грешния човек десетилетия,  да претендирате и да се преструвате, че всичко е наред. Може да се преструвате, че обичате работата си някъде наполовина. Може да се криете зад грешни кариери, квадратни метри и коли, големи LCD телевизори и екзотични ваканции. 

Нo никога не можете да избягате от усещането за фалш. 

Евентуално животът ще ви предложи огледало, за да видите собствената си истина. 

И ако вие сте били фалшиви, игнорирали ли сте мислите и чувствата си или емоционалния си GPS, тогава алармата за събуждане може да е доста жестока. Тази аларма, най-общо казано, често идва под формата (или поне така изглежда на повърхността) като някаква загуба: загуба на работа, на връзка, на това как изглеждате или на каквото и да е външно нещо, което вие използвате, за да придадете стойност на собственото си АЗ. И когато задълбаете надълбоко, “изслушвайки” всяка ситуация на провал, непременно ще видите образа на една изкривена истина. 

Аз знам, че всеки се опитва да бъде човек на тази земя и да покаже най-доброто човешко от себе си. Но понякога преценката ни се замъглява, ставаме роби и последователи на неща, които не са нашето най-истинско “нас”. Защото нашите човешки черти могат да тържествуват само когато сме били истински себе си. 

Работата ни на земята е да бъдем това, което наистина сме. Да изживеем тук най-чистата форма на себе си, да бъдем честни към себе си, към истинския ни “Аз”, който е нашият най-верен образ. 

Всичко останало е един фалшив живот. 

Да бъдем автентични е най-голямата ни награда. Защото чрез автентичността ние изпълняваме нашата човешка мисия, а това е да сме истински. 

 Светла Банкова,
психолог и психотерапевт
0885 26 44 00

Write a Comment

Вашият коментар:

Порно и еректилна дисфункция

Психосоматика на секса. Порно и еректилна дисфункция (Porn induced erectile …

Уъркшоп Долна Баня

Уъркшоп Долна Баня 25, 26, 27 и 28 октомври, 2018 Тема: “Живота, смъртта, …

Жените и мъжете, в роли и без роли. Уъркшоп – Банско.

Уъркшоп: “Мъжете и жените – в роли и без роли” 1-ви – 3-ти юни, …