Какво знам със сигурност?

Какво знам със сигурност?

Svetla1118Можете да бягате от себе си много, много дълго време. Може да сте женени, или да сте с грешният човек десетилетия,  да претендирате и да се преструвате, че всичко е наред. Може да се преструвате, че обичате работата си, някъде наполовина. Може да се криете зад грешни кариери, квадратни метри и коли, големи LCD телевизори и екзотични ваканции. 

Нo никога не можете да избягате от усещането за фалш. 

Евентуално, живота ще ви предложи огледало, за да видите собствената си истина. 

И ако вие сте били фалшиви, игнорирали ли сте мислите и чувствата си, или емоционалният си GPS, тогава алармата за събуждане може да е доста жестока. Тази аларма, най- общо казано, често идва под формата (или поне така изглежда на повърхността) като някаква загуба: загуба на работа, на връзка, на това как изглеждате или на каквото и да е външно нещо, което вие използвате, за да придадете стойност на собственото си АЗ. И когато задълбаете надълбоко, “изслушвайки” всяка ситуация на провал, непременно ще видите образа на една изкривена истина. 

Аз знам, че всеки се опитва да бъде човек на тази земя и да покаже най- доброто човешко от себе си. Но понякога преценката ни се замъглява, ставаме роби и последователи на неща, които не са нашето най- истинско нас. Защото нашите човешки черти могат да тържествуват само когато сме били истински себе си. 

Работата ни на земята е да бъдем това което наистина сме. Да изживеем тук най- чистата форма на себе си, да бъдем честни към себе си, към истинският ни “Аз”, който е нашият най- верен образ. 

Всичко останало е един фалшив живот. 

Да бъдем автентични е най- голямата ни награда. Защото чрез автентичността ние изпълняваме нашата човешка мисия, а това е да сме истински. 

Write a Comment

Вашият коментар:

Конферентен разговор “Панически атаки”

Здравейте всички, които се интересуваха от диагностика на паническо …

Семинар “Психотерапията като бизнес”

Здравейте колеги! Заповядайте на семинар на тема “Психотерапията …

Конферентен разговор Паническо разстройство

Здравейте всички, които се интересувате от диагностика на паническо …